NPK 3:6:12+2MGo

-Postupno oslobađanje mikro i makro elemenata
-Djelovanje poboljšivača tla
-Bioaktivacija

SADRŽI:

  • Organsku tvar visoke kvalitete
  • RyZea
  • Huminske tvari
  • Odabrane mikroorganizme karakterizirane aktivnostima poticanja rasta biljaka
  • Prirodno bogatstvo mikroelemenata

VRIJEME OTPUŠTANJA:
Tri različite mineralizacije za postupno oslobađanje hranjivih tvari čime se vrijeme otpuštanja produžuje na 29 tjedana, što čini PETRO LINE gnojiva
jednima od onih sa najduljim vremenom otpuštanja na tržištu.

HUMINSKE TVARI
Huminske i fulvične kiseline djeluju kao spužve koje polako oslobađaju vodu i hranjive tvari za biljke.
Huminske supstance pretvaraju dikalcijev fosfat i trikalcijev fosfat,(slabo topljive) u monokalcijev fosfat koji koriste usjevi, tako da se lako apliciraju kalcijev karbonat i magnezijev bikarbonat i ometaju i usporavaju otjecanje dušičnog iona.
Huminske kiseline također poboljšavaju apsorpciju hranjivih tvari koje već postoje u tlu (P, Fe, itd.)

POBOLJŠANJE TLA
Korisne prirodne bakterije mogu omogućiti mnogo više hranjivih tvari,a organska tvar također uzrokuje “represivni učinak” koji sprječava da se patogen, iako prisutan, manifestira.

BIOAKTIVACIJA
Mikrobna biomasa razgrađuje biljne i životinjske ostatke i organsku tvar u tlu kako bi oslobodila ugljični dioksid i oslobodila hranjive tvari.
Biomasa mikroorganizama u tlu djeluje kao agens transformacije organske tvari u tlu. Kao takva, biomasa je i izvor hranjivih tvari C, N, P i S sadržanih u organskoj tvari. To je središte većine biološke aktivnosti u tlu.

RYZEA
RyZea je ekskluzivna i sofisticirana tehnologija proizvodnje dobivena u laboratorijima “AGRIGES”
RyZea prenosi energiju aktivacije biljaka iz tri alge (Aschophyllum nodosum, Fucus spp. I Laminaria spp.) u AGRIGES-ove proizvode, jačajući ih kroz visoke koncentracije svjetski poznatih fitostimulanata:
aminokiselina, poliamina, betaina, prirodnih fitohormona za rast, itd
RyZea se dobiva vrlo mekanom ekstrakcijom (bez uporabe visokih temperatura i / ili jakih kiselina / baza) i sastoji se od mnogih biljnih ekstrakata, koji su vrlo bogati fitohormonima i antistresnim tvarima.
Takve molekule su prisutne u velikoj količini, i sve su dobivene iz biljaka, tako da je prisutno osiguranje maksimalnog biostimulacijskog učinka što je više moguće. RyZea stimulira metabolizam biljaka kroz prirodne fito-promotore (npr. Auksini, gibbe-rellini, citokinini) i hormonski slične molekule (slobodne aminokiseline). Posljedično, poboljšani su osjetljivi fiziološki procesi kao što su rizogeneza, cvjetanje, postavljanje voća, lignifikacija tkiva i diferencijacija reproduktivnih pupoljaka.

SPECIFIČNOSTI I VAŽNOST RYZE-e:
-pospješuje transport hranjivih tvari
-poboljšava metabolizam i rast biljke
-izvor energije za biljku
-pospješuje otpornost biljke na organske i okolinske stresne čimbenike

DOZIRANJA ZA GNOJIVA LINIJE “PETRO” :

KULTURAKg/Ha
Stablašice 800-1000
Masline. kivi, agrumi 800-1000
Vinova loza 600-800
Povrće 600-1000
Žitarice 300-700
Djeteline 300-600
Šečerna repa 400-600
Duhan 500-700
Ukrasne kulture 600-1000

PETRO 3:6:12+2MGO JE DOZVOLJEN U EKOLOŠKOJ PROIZVODNJI prema EU dir. 889/2008 i 834/2007, te je u skladu sa Zakonom o očuvanju poljoprivrednog tla Republike Hrvatske, što potvrđuju i analize sastava provedene u akreditiranom laboratoriju od strane Ministarstva Poljoprivrede RH (Agronomski fakultet u Zagrebu,laboratorij Zavoda za ishranu bilja)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.